Film

Skribent

Alexander Kardelo

11 juli 2024 | 19:40

”Young Woman and the Sea” simmar snart in på Disney+

Se Daisy Ridley ta sig an Engelska kanalen i ett inspirerande drama: ”Jag kände inte till Trudy Ederle sen innan”, säger stjärnan till MovieZine.
Efter en mindre biopremiär i USA i början av sommaren är dramafilmen "Young Woman and the Sea" på väg till Disney+.
 
Som uppvärmning inför OS i Paris kommer vi få ta del av den inspirerande historien om Trudy Ederle, som för 100 år sedan tog sig an en omöjlig utmaning. I en värld där man såg ner på kvinnor i sportens värld ville hon simma mot strömmen, och bli den första kvinnan att korsa Engelska kanalen - en sträcka på 34 kilometer, fylld med faror och utmaningar.
 
"Star Wars"-stjärnan Daisy Ridley spelar den banbrytande simmerskan, och som många av oss hade hon inte hört talas om Trudy Ederle innan hon blev förälskad i filmens manus.
 
- Det är så häftigt att kunna introducera Trudy Ederle för en modern publik. Jag kände inte till henne. Och nu får jag vara med och hedra hennes minne, säger Ridley till MovieZine och tillägger:
 
- Vi har haft flera visningar där jag fått chansen att prata med folk efteråt. Många är glada. De kände inte till historien, men de hade också ingen aning om att filmen skulle påverka dem som den gör. Många säger att de grät, men tårar av lycka. Jag hoppas den tas emot lika starkt av alla.
 
Sportfilm möter feelgood och en inspirerande historia i regi av norske Joachim Rønning ("Kon-Tiki") och med Jerry Bruckheimer i producentstolen. I rollistan känner vi också igen Stephen Graham, Kim Bodnia och svenske Alexander Karim. 
 
En längre intervju med Daisy Ridley publiceras närmare premiär. "Young Woman and the Sea" kan streamas på Disney+ från den 19 juli.
 
Se trailern nedan.
 
| 11 juli 2024 19:40 |