Serie

Skribent

Martin Persson

21 oktober 2024 | 14:20

Charles Dance brukade trösta Peter Dinklage mellan ”Game of Thrones”-tagningarna

Dinklage kommer ihåg hur den mest grymma TV-pappan hade en mjuk sida i verkligheten.
”Game of Thrones” förblir en av tidernas bästa och mest framgångsrika TV-serier. Oavsett ens åsikter om de senare säsongerna har den gjort ett odödligt kulturellt avtryck och lever idag vidare med den minst lika bra prequel-serien ”House of the Dragon”.
 
En klar favorit, vilket flera Emmys talar för, är Peter Dinklages rollfigur Tyrion Lannister. Den kortväxta men rappkäftade livsnjutaren hamnade under seriens tidiga säsonger minst sagt ofta i konflikt med sin strikta och grymme far Tywin, spelad av Charles Dance.
 
Förutom att avsky Tyrion för sin dvärgväxt, lättja och att hans fru dog vid hans födsel dömer Tywin sin egen son till döden för ett brott han ej begått och är villig att genomföra domen.
 
Under talkshowen Hot Ones berättar Dinklage hur Charles Dance dock var en helt annan typ av person utanför kameran:
 
- Jag älskar Charles Dance, han är en av mina favoritmänniskor. I serien spelade han min far som ständigt förödmjukade mig och dömde mig till döden. Dialogen som Benioff och Weiss skrev var så fantastiskt att man nästan trodde att det var på riktigt under inspelningen, men när vi var utanför rollerna brukade Charles komma och lägga handen på min axel på ett faderligt sätt. Vi hade inte så mycket tid att prata i övrigt, men jag kände att vi tyckte om varandra.
 
Det är minst sagt en intressant, men väntad kontrast från den spända och komplicerade familjerelationen inom Lannistersläkten.
 
Vill du se mer av Peter Dinklage är han aktuell i filmen ”Brothers”, tillsammans med sin motspelare Josh Brolin, som nu streamar på Prime Video.
 
| 21 oktober 2024 14:20 |