Film

Skribent

Alexander Svensson

2 augusti 2024 | 11:00

Peter Stormare gör ny skräckfilm baserad på hyllat tv-spel

Stormare var även med i tv-spelet i fråga.
Efter att ha gjort två glädjesprudlande superhjältefilmer åt DC är svenske regissören David F. Sandberg nu redo att återvända till skräckrötter med en speladaption. Spelet i fråga är läbbiga "Until Dawn", som handlar om åtta ungdomar fast på ett mystiskt berg fullt av skrämmande hot. 
 
Sandberg är inte ensam svensk i det nya projektet. The Hollywood Reporter har nu avslöjat att ingen mindre än Peter Stormare kommer göra en av rollerna i filmen, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att han spelade rollen som doktor Alan J. Hill i spelet när det väl begav sig. Andra nya namn i filmens rollista är Maia Mitchell ("The Artful Dodger") och Belmont Cameli ("Saved by the Bell"). 
 
Peter Stormare gjorde röst och motion-capture för karaktären Alan J. Hill i "Until Dawn"-spelet. Sannolikt är det samma roll han gör repris på i den kommande filmen.
 
"Until Dawn" är skriven av Gary Dauberman, som Sandberg arbetat tillsammans med på "Annabelle: Creation". Inspelningen beräknas starta i augusti. Ett premiärdatum finns inte offentliggjort, men sannolikt blir det någon gång under 2025.
| 2 augusti 2024 11:00 |