Film

Skribent

Alexander Svensson

2 augusti 2024 | 10:00

Kultig sci-fi-flopp från 80-talet bland 17 nya filmer på Netflix idag

Netflix lägger till 17 nya filmer, varav en stor andel är helt fantastiska.
Netflix har idag släppt hela 17 nya filmer, varav några titlar är riktigt intressanta. Alla fans av "Dune" kan till exempel glädja sig åt att David Lynchs gamla "Dune"-film från 1984 med Kyle MacLachlan i huvudrollen som Paul Atreides landat på streamingtjänsten idag. Filmen blev förvisso sågad, och anses inte vara i närheten av Denis Villeneuves två filmer, men kan ändå vara kul att se som ett tidsdokument eller som en alternativ version av Frank Herberts episka berättelse.
 
För dig som gillar biopics om artister och dessutom helst ser att de är bra så kan Netflix erbjuda "Straight Outta Compton", en film om hiphop-gruppen N.W.A. Med hjälp av en grym rollista tecknar filmen ett porträtt av gruppen, deras uppgång, fall och medlemmar som åtminstone engagerade undertecknad, och då är jag en person som annars har noll koll på hip-hop. 
 
Travis Fimmel i en rustning som är tre storlekar för stor är aldrig fel.
 
Sen måste man ju som fantasyfan slå ett slag för "Warcraft: The Beginning", en av tidernas mest underskattade speladaptioner. Orcher och människor drabbar samman i en berättelse med hjältar och skurkar på båda sidor i en snygg och engagerande fantasypärla till film. För den som söker skräck finns dessutom found-footage klassikern "Blair Witch Project" som skrämt livet ur tittare ända sedan millenieskiftet. Dessutom finns även en ny, svartvit version av "Godzilla Minus One".
 
Se hela listan på Netflix nya filmer nedan:
"Dune" (1984)
"The Bounty Hunter"
"Strul"
"Straight Outta Compton"
"Godzilla Minus One/Minus Color"
"Red Rocket"
"Downton Abbey"
"Tjuren Ferdinand"
"Take Me Home Tonight"
"Warcraft: The Beginning"
"The Blair Witch Project"
"Yesterday"
"Friends with Benefits"
"The Witch"
"Felon"
"Perfect Stranger"
"The Meg"
| 2 augusti 2024 10:00 |