Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

12 oktober 2024 | 15:00

Nu på Max: Intensiv och obehaglig sann historia med en lysande Sydney Sweeney

FBI-agenter har dykt upp för att "prata" med dig. Vad gör du?
"Euphoria"-stjärnan Sydney Sweeney axlar rollen som Reality Winner, personen som fick det längsta straffet någonsin för att ha läckt ut hemliga dokument om USA:s regering. Fängelsestraffet landade på fem år och tre månader, men det har inte hindrat Sweeney från att prata med Winner för att få till en så korrekt skildring som möjligt. 
 
Large 9055aed795fedf2ee268b496e3cfb85c aqq
 
Filmen är baserad på ljudinspelningen från Winners gripande och är väldigt dialogtyngd, men frågan är om inte filmen blir tråkig? Snarare motsatsen; så fort man kommer in i upplägget och förstår vad som faktiskt pågår blir det en otroligt intensiv och obehaglig resa genom Winners känslor och upplevelser. 
 
Sweeney bjuder ännu en gång på en stark prestation och bekräftar att hon kommer gå långt inom filmvärlden. Med mycket små medel lyckas hon förmedla stora känslor som får publiken att rysa till av obehag och nervositet.
 
Gillar du politik är detta din film, gillar du "less is more" är detta också din typ film. Eller om du bara vill se Sweeney briljera i drygt 80 minuter - nu finns filmen att streama på Max. Har du inte tjänsten går filmen att hyras/köpas på SF Anytime och liknande. 
 
Har du sett "Reality"? Kommentera gärna. 
| 12 oktober 2024 15:00 |