Film

Skribent

Martin Persson

30 augusti 2024 | 14:25

Trailerpremiär: Ännu en film om Reality Winner på ingång – byter skådis

Finns det mer att säga om dataläckaren? Döm själva.
Förra årets film ”Reality” (mycket riktigt om en kvinna vid namn Reality Winner) blev en intressant mindre verklighetsbaserad berättelse om en kvinna som misstänks för espionage och under en hel film förhörs av CIA agenter.
 
Filmen släpptes på bio under november 2023 och har Sydney Sweeney i huvudrollen. Ett lågmält och välgjort drama som här på Moviezine fick ett starkt betyg på 4/5 av vår recensent Daniel Berglund och berömdes som en välgjord politisk thriller med starkt skådespel och karaktärsutveckling.
 
Nu är ännu en filmatisering om Reality på g, men inte med Sydney Sweeney i huvudrollen denna gång, utan Emilia Jones kommer att spela rollen i den kommande filmen ”Winner”. Det tycks bli en något mer konventionell film denna gång, så inga 90 minuters CIA-förhör i samma rum.
 
Kan tyckas något underligt att göra en film om samma ämne, men å andra sidan kom ju TV-serien ”Trust” i nästan samma veva som ”All the Money in the World”  och avhandlade Getty-kidnappningen och 2017 släpptes inte mindre än två filmer om Winston Churchill – så är filmen bra och välgjord är det inga större problem för egen del.
 
Se den spännande trailern för ”Winner” nedan:
 
 
Något premiärdatum finns ännu inte, men filmen kommer i USA att släppas med begränsat biofönster i september.
| 30 augusti 2024 14:25 |