Film

Skribent

Niclas Ohlsson

13 oktober 2024 | 15:15

Redo eller inte, snart kommer uppföljaren till "Ready or Not"

Efter ett gott mottagande är teamet bakom den mörka skräckkomedin från 2019 snart tillbaka med en uppföljare.
Det har nu bekräftats av Radio Silence att en uppföljare av succén “Ready or Not” (2019) är på väg. I en intervju säger huvudrollsinnehavaren Samara Weaving om uppföljaren:
 
- Jag är helt med. Jag tror att vi är med, jag vet inte. Jag tror att vi alla är med… jag vet inte om vi har gjort ett blodhandslag, men typ. Vi har gjort spottande handslag, men vi har inte skurit varandras händer och gnuggat ihop vårt blod.
 
I filmen från 2019 får vi följa den unga bruden Grace under hennes bröllopsnatt. Den tar en hemsk vändning när hennes excentriska nya svärföräldrar tvingar henne att delta i ett skrämmande spel med en potentiellt dödlig utgång. I rollerna ser vi bland annat Samara Weaving, Adam Brody, Henry Czerny och Andie MacDowell.
 
Vår recensent gav filmen ett stabilt betyg på 4/5 och beskrev filmen som en skräckthriller med underhållningsvåld när det är som bäst - med gott om svart humor, kittlande spänning, vassa karaktärer och några oväntade twistar. Här finns politisk satir kring klassamhällen likt ”The Purge”-filmerna och ett väl utnyttjande av husmiljöer likt ”You’re Next”.
 
Filmen gjordes av filmkollektivet Radio Silence med Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett och Chad Villella och drog in hela $28 miljoner med en budget på ynka $6 miljoner. Teamet har tidigare tagit sig an rebooten av “Scream” med följande “Scream VI” och vampyrkomedin “Abigail”.
 
Vad uppföljaren ska handla om eller när den får premiär är inte känt. Första filmen “Ready or Not” finns att se på Disney+.
 
| 13 oktober 2024 15:15 |