Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

23 september 2024 | 20:15

"Resident Evil"-reboot blir "Barbarian"-regissörens nästa projekt

Behöver vi verkligen ännu en "Resident Evil"-reboot?
Zombiespelet "Resident Evil" fick liv på vita duken redan 2002 med Milla Jovovich i huvudrollen. Det var startskottet på en filmserie som fick hela 5 (!) uppföljare där man för varje film kom längre och längre ifrån källmaterialet.
 
Rebooten från 2021 med Kaya Scodelario i huvudrollen. 
 
2021 var det dags för Sony att reboota serien igen; nu skulle man vara trogen källmaterialet och satsa mer den isiga skräckkänslan som spelen är kända för. Dock floppade rebooten hos både publik och kritiker, för att inte nämna den ekonomiska aspekten. 2022 släpptes också den helt orelaterade och hatade Netflix-serien "Resident Evil" som den sista spiken i kistan. 
 
Nu är det klart att Sony tänker reboota serien igen; denna gång med "Barbarian"-regissören Zach Cregger i registolen. "Barbarian" blev en av 2022 års största överraskningar; skräckisen med Bill Skarsgård i en av rollerna spelade in $45 miljoner mot en ynklig budget på $4,5 miljoner. 
 
Cregger dumpade Sony-filmen "Clue" för att ta sig an "Resident Evil"-rebooten istället, och uppgraderar därmed sin lön från $1,5 miljoner till $4 miljoner, skriver World of Reel. Hans nästa film "Weapons" - som Warner Bros. köpte upp för $38 miljoner - är redan inspelad och beräknas få premiär 2026, om inte tidigare. 
 
Är du taggad på ännu en "Resident Evil"-reboot? Kommentera gärna. 
| 23 september 2024 20:15 |