Trailer

Skribent

Martin Persson

18 oktober 2024 | 15:30

Trailerpremiär: Händelsen som avgjorde Elvis Presleys karriär blir dokumentär

Elvisfrossan fortsätter med en avgörande inblick i musikhistorien. Premiär 13 november på Netflix.
Elvis Presley är en av musikälskares stora favoriter och förblir så 70 år efter debuten.
 
Rock'n'roll-artisten trollband publiken under 1950-talets andra hälft och blev början på ett helt nytt kapitel i ungdomskulturen, med sina intensiva uppträdanden och inlevelserika texter och stil.
 
När det dock bar av till militärtjänst i Tyskland ett tag hamnade rock'n'rollen i skymundan alltmer. 1960-talet började och folket sökte sig alltmer till ”british invasion”-band som Beatles och Rolling Stones och psykedeliska rocken, folkmusiken och hippiekulturen började få 50-talets rebeller att alltmer blekna.
 
Elvis var upptagen med en halvdan karriär som sjungande filmstjärna under majoriteten av 60-talet, men skulle 1968 försöka sig på en riktig comeback som storstjärna. Allt hängde på det här uppträdandet och fortsättningen på en legendarisk karriär hängde i luften.
 
Uppträdandet blev historiskt och i sina sista 10 år i livet fick Elvis ett nytt uppvaknande med hits som ”In the Ghetto” och ”Suspicious Minds”.
 
Efter fantastiska spelfilmer som ”Elvis” och ”Priscilla” hakar nu Netflix på trenden med den alltid så genomslående Elvisfebern och släpper sin egen dokumentär, med speciellt fokus på just Elvis comebackspecial 1968.
 
Kolla in den spännande trailern nedan för ”Return of the King: The Fall and Rise of Elvis Presley”. Dokumentären har premiär på Netflix den 13 november.
 
| 18 oktober 2024 15:30 |