Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

24 juni 2024 | 18:00

Rhys Ifans till MovieZine: "Otto kan förutspå vad hans fiender kommer göra"

Men frågan är om Otto är lika bra på att läsa av rummet när han står med sina nära och kära omkring sig?
Spoilervarning om du inte sett det andra avsnittet i säsong två av "House of the Dragon".
 
MovieZine träffade Rhys Ifans på röda mattan inför premiären av den andra säsongen av "House of the Dragon". Skådespelaren var egentligen inte på plats för att göra intervjuer, men svarade ändå på en snabb fråga om huruvida han höll med om att hans rollfigur Otto Hightower är den som lärt sig att spela spelet bakom järntronen bäst:
 
- Otto är en schackspelare, helt klart. Han kan förutspå vad hans fiender kommer att göra, innan de själva ens vet vad de kommer att göra. Och det är något som han verkligen kunde dra nytta av under den första säsongen. Men under den andra säsongen så vet jag inte om hans schack-kunskaper är till lika mycket hjälp. Eftersom under den andra säsongen så börjar världen verkligen falla samman fullständigt. 
 
Fabien Frankel, Rhys Ifans och Tom Glynn-Carney i "House of the Dragon".
 
Även om många av seriens skådespelare lyfte fram Otto som den rollfigur i serien med bäst förmåga att spela det strategiska spelet kring den beryktade järntronen... så stack Tom Glynn-Carney ut ur mängden. Och med tanke på att han spelar kung Aegon, den enda i serien med makten att sparka Otto från sin tjänst, så visar det sig i dagens avsnitt (det andra för säsongen) att han hade rätt:
 
- Vem spelar det bäst? Hmm, det kommer nog att visa sig i slutet. Just nu tror jag nog i alla fall att det är Ser Larys Strong, som gör det bäst. Sedan skulle jag nog tro att Otto tycker att han spelar spelet väldigt bra också... men det gör han inte
 
I slutet av veckans "House of the Dragon"-avsnitt visar det sig att den unge kungen Aegon Targaryen har tröttnat på sin morfars långsiktiga planer i inbördeskriget. Efter att ha varit "the hand" (kungens närmste rådgivare och något i stil med dagens vicepresident) åt de två tidigare kungarna så får Otto nu lämna plats åt den avsevärt yngre Ser Criston Cole (Fabien Frankel). Det återstår att se hur det går under resten av säsongen för "den gröna sidan" nu. 
 
 
Vi hör även Otto berätta att han tänker resa till Oldtown där Daeron befinner sig. Och vem är han? Jo, det är Alicents och Viserys yngsta son, som alltså är lillebror till Aegon, Aemond och Helaena. Vi fick aldrig träffa på honom under den första säsongen då han redan hade flyttat iväg till Oldtown under ett av tidshoppen som skedde då.
 
Men faktumet att Otto nu nämnt honom vid namn tyder ändå på att den unge prinsen lär komma att få ta allt mer plats senare i seriens handling. Han har ju trots allt en av den gröna sidans få drakar med sig.
 
| 24 juni 2024 18:00 |