Serie

Skribent

Alexander Svensson

14 september 2024 | 09:00

Roland Emmerich vill göra serie av "Lawrence av Arabien"

Tydligen vill han bränna 100 miljoner på det här...
Roland Emmerich, mest känd för att inneha storstadssprängar-Bingo på film tack vare sina femtioelva katastroffilmer är nu inne på att göra något av ett skifte i karriären, och byte ut raserade skyskrapor mot första världskriget. Han vill nämligen göra en tre säsonger lång tv-serie om Lawrence av Arabien. Detta enligt The Hollywood Reporter. 
 
"Lawrence av Arabien" är en av filmhistoriens stora klassiker. Den kom 1962, med regi av David Lean och med Peter O'Toole i huvudrollen. Berättelsen kretsar kring verkliga händelser, och fokuserar på brittiske officeren T.E. Lawrence som spelade en avgörande roll inom den arabiska revolten under kriget. 
 
Huruvida Emmerich tänker sig att göra en remake av filmen i tv-format eller en ny adaption av de historiska skeendena är smått oklart (förhoppningsvis det senare, det känns klokare). Han har hursom parat ihop sig med manusförfattaren Anthony McCarten ("Bohemian Rhapsody"), och tillsammans avser de uträtta stordåd... om någon kan ge dem de 100 miljonerna han enligt World of Reel behöver för att göra den.
 
Huruvida det här är ett projekt som Emmerich kommer lyckas få igång återstår att se, men det hade (kanske?) varit spännande att se exakt hur han avser förnya och förbättra en film som världen redan älskar.
| 14 september 2024 09:00 |