Spel

Skribent

Anders Eklöf

2 september 2024 | 18:30

Rykte: Microsoft jobbar på två "Transformers"-spel

Två klassiska "Transformers"-spel kan vara på väg tillbaka.
Genom åren har det kommit några riktigt bra spel baserade på de transformerande robotarna, som "Transformers" på Playstation 2 och "Transformers: Devastation" – men nu var det några år sedan.
 
Enligt ett rykte från sajten TFW2005, som är en fansajt för "Transformers", jobbar just nu Xbox Game Studios med två olika spel baserade på franchisen.
 
Det kan handla om två helt nya spel, men den mest troliga teorin är att de två spelen "Transformers: War for Cybertron" och "Transformers: Fall of Cybertron" som får nyutgåvor – som handlar om kriget mellan autobotterna och decepticonerna. 
 
De ursprungliga spelen släpptes 2010 och 2012, som anses vara några av de bästa "Transformers"-spelen genom tiderna. Spelen släpptes till Xbox 360, PC och Playstation 3. Om det kommer en remaster återstår det att se om det kommer till flera format än Xbox-konsoler.
 
Ryktet ska så klart tas med en nypa salt, men TFW2005 har haft rätt tidigare när det gäller "Transformers". 
 
För tillfället finns det faktiskt två "Transformers"-spel under utveckling. Det ena är "Transformers: Galactic Trials, som är ett racingspel baserat på den klassiska tv-serien från 80-talet, medan det andra är ett actionorienterat actionspel kallat "Transformers: Reactivate".
| 2 september 2024 18:30 |