Spel

Skribent

Anders Eklöf

24 oktober 2024 | 18:00

Rykte: Ubisoft har en remake av "Rayman" på gång

Ubisoft har börjat kika på vad de kan göra med deras lemlösa maskot.
Innan enorma serier som "Assassin's Creed" och "Far Cry" var den franska studion Ubisoft kända för sin ben- och armlösa maskot Rayman, vars första spel släpptes 1995.
 
Nu har det gått över tio år sedan vi såg ett nytt spel med karaktären i huvudrollen, i form av "Rayman Legends". Rayman har dykt upp i en expansion till spelet "Mario + Rabbids: Spark of Hopes", men det börjar bli dags för ett helt nytt spel.
 
Nu pratas det om att Ubisoft faktiskt har något på gång med den lemlösa karaktären, då de bekräftar till sajten Kotaku att de har startat en process i att utforska vad de kan göra med honom. 
 
- Vi kan bekräfta att Ubisoft Montpellier och Ubisoft Milan har dragit igång en utforskningsfas för varumärket nyligen. Projektet är fortfarande i ett tidigt stadie och vi kommer dela med oss av fler detaljer senare, berättar en talesperson till sajten.
 
Ubisofts uttalande kommer efter att Insider Gaming rapporterade om en remake av det första "Rayman"-spelet, efter att teamet bakom "Prince of Persia: The Lost Crown" flyttats till ett nytt projekt efter att en uppföljare till det lades ner efter låga försäljningssiffror.
 
Enligt sajten ska även originalets skapare Michel Ancel vara konsult på projektet, vilket gjort en del anställda på Ubisoft upprörda då han har ett rykte av toxiskt ledarskap.
 
Det vore dock på tiden att maskoten kommer tillbaka. "Rayman Legends" från 2013 och dess föregångare "Rayman Origins" är två riktigt grymma spel, som blivit både hyllade och sålt bra. 
 
| 24 oktober 2024 18:00 |