Serie

Skribent

Martin Persson

24 oktober 2024 | 17:30

2 karaktärer från ”The Acolyte” återvänder (dock inte som du tror)

Den nedlagda serien får nytt liv, men slipper en skyhög budget.
”The Acolytes” nedläggning har fått lite blandade reaktioner, där vissa tycks glada över att slippa tvingas titta på serien (eller liknande), medan fler så som mig ändå tyckte att serien var rätt skaplig och hade en del ljusglimtar.
 
Helt kört är det dock inte för fans av ”The Acolyte”. Vid New York Comic Con visade Tess Gratton upp sin nya bok ”Star Wars The Acolyte: The Crystal Crown”, som släpps i juli nästa år.
 
Boken kommer att fokusera på karaktärerna Jecki och Yord, som blev omtyckta under seriens gång men båda föll offer för Sithen Qimir i det femte avsnittet. ”The Crystal Crown” kommer att vara skriven som en ungdomsroman, kanske passande nog med tanke på karaktärernas ålder.
 
När vi i nuläget inte får något mer ”The Acolyte” (eller kanske ”Star Wars” överhuvudtaget på ett tag) på TV kan detta kanske vara bästa sättet att låta legenden leva vidare, på samma sätt som man gjorde i torkan av de tidigare filmtrilogierna innan Disneys uppköp. Fördelen i detta fall är att man inte behöver ta hänsyn till den chockartade budgeten vi såg i serien.
 
Förutom en bok om Jecki och Yord fortsätter High Republic-eran i ”Star Wars”, med fler böcker om Vernestra och Kelnacca annonserade på New York Comic Con.
| 24 oktober 2024 17:30 |