Film

Skribent

Alexander Kardelo

6 oktober 2024 | 21:40

Sam Mendes tvivlar på fler Bond-filmer: "De söker regissörer som är lätta att kontrollera"

Mannen bakom "Skyfall" och "Spectre" har ändå goda minnen från 007-världen.
Regissören Sam Mendes lär inte återvända till James Bond. Efter framgångarna med "Skyfall" och "Spectre" tror han att producenterna söker efter filmskapare som är lite mer formbara. Detta enligt en ny intervju med Inverse:
 
- Man ska aldrig säga aldrig, men jag skulle tvivla på det, säger han om chansen till en tredje Bondfilm.
 
- Det var väldigt bra för mig i det ögonblicket i mitt liv. Det kändes som att de filmerna fick mig att sluta med gamla vanor. De fick mig att tänka i större skala. De fick mig att använda olika delar av min hjärna. Man måste ha mycket energi, säger Mendes.
 
Men han tror att James Bond, precis som Marvel-filmerna, hellre hittar lovande regissörer som inte har gjort så mycket innan, och som kan styras och göra filmer så som studion vill ha dem.
 
- De vill ha lite mer formbara människor som är tidigt i sin karriär, som kanske kan använda det som en språngbräda och som är mer kontrollerbara av studion.
 
Den senaste Bond-filmen var "No Time to Die" (2021) med Daniel Craig. Vem som ska spela huvudrollen nästa gång, och vem som regisserar, är ännu inte klart.
 
Vad gäller Sam Mendes så är han just nu aktuell med komediserien "The Franchise", som driver just med vad som händer bakom kulisserna på Hollywoods stora blockbusters. Det första avsnittet går att streama på Max från och med måndag 7 oktober.
| 6 oktober 2024 21:40 |