Film

Skribent

MovieZine

7 oktober 2024 | 04:00

Kvällens tv-tips: Se Julia Roberts i en varm feelgood-film för hela familjen

Den här borde alla föräldrar se med sina barn.
"Wonder" är historien om 10-årige pojken August “Auggie” Pullman som föddes med ett deformerat ansikte och har spenderat nästan hela sin barndom på sjukhus, och i operationssalar. Efter en lyckad operation är det dags för Auggie att börja på mellanstadiet. Han har tidigare blivit hemskolad av sin överbeskyddande mamma Isabel (Julia Roberts), men nu öppnas en ny och läskig värld.
 
I rollistan finns också Owen Wilson, Daveed Diggs, Noah Jupe och Jacob Tremblay - en av de mest begåvade barnskådespelarna som Hollywood vaskat fram senaste decenniet.
 
Vänlighet varar längst, är budskapet i denna familjefilm om en annorlunda grabb och hans nära och kära. ”Wonder” är en varm och hoppfull skildring av ett handikapp, som vill lära oss att se förbi ytan och lära känna människor på riktigt. "En feelgood-film som gör det mesta rätt" enligt MovieZines recension från 2018.
 
Om filmen och dess budskap om vänlighet och medmänsklighet faller dig i smaken så finns det också en slags "uppföljare": nyligen släpptes "White Bird" på streaming på Prime Video.
 
Författaren R.J. Palacio har följt upp "Wonder" med fler böcker i samma "universum". I "White Bird" möter vi en av pojken Huggies klasskamrater och mobbare, Julian (Bryce Gheisar), som nu blivit några år äldre. Men det ska inte handla om honom - utan om hans mormor (Helen Mirren) som berättar en historia om sin egna uppväxt som judisk flicka i naziockuperade Frankrike under Andra världskriget.
 
"Wonder" visas ikväll kl. 21:00 på TV8. Du kan också streama filmen på TV4 Play, Prime Video och Viaplay.
 
Se trailern nedan:
 
| 7 oktober 2024 04:00 |