Serie

Skribent

MovieZine

5 oktober 2024 | 14:30

She-Ra ett steg närmare att bli live action-serie

2021 rapporterades det att en live action-serie av She-Ra var i ett tidigt skede av produktionen. Nu har man hittat sin regissör till serien och projektet är på väg att förverkligas.
Första gången vi blev introducerade för karaktären She-Ra var i filmen ”He-Man and She-Ra: The Secret of the Sword” från 1985 där hon blev en del av “Masters of the Universe” innan hon fick sin egen serie “She-Ra: Princess of Power” som gick mellan 1985-1986.
 
2018 valde Dreamworks i samarbete med Netflix att reboota serien med en ny, animerad skrud som pågick under fem säsonger fram till 2020.
 
Serien utspelar sig på planeten Etheria och följer berättelsen om föräldralösa Adora som fostras som soldat i en armé ledd av den tyranniska Hordak. En dag hittar Adora ett magiskt svärd som förvandlar henne till den kraftfulla She-Ra. Efter att ha fått veta vem hon faktiskt krigar för bestämmer hon sig för att med sina nya krafter skapa ett uppror mot Hordak och hans armé genom att återskapa Princess Alliance, en liga av magiska prinsessor från olika kungadömen.
 
Nu har DreamWorks Animation valt att producera en ny serie med riktiga människor. Heidi Schreck, som tidigare skrivit för Broadway med “What the Constitution Means to Me” (2017), skriver manus.
 
Serien kommer inte ha någon anknytning till den tidigare animerade serien eller Netflix, utan kommer att produceras av Amazon MGM Studios. Vi kan än så länge enbart spekulera kring vem vi kan se i huvudrollen som självaste She-Ra.
 
En tidigare live action-film “He-Man - Universums härskare” gjordes 1987 med svenske Dolph Lundgren i huvudrollen som He-Man. En remake med Nicholas Galitzine kommer på bio 2026.
 
Niclas Ohlsson
| 5 oktober 2024 14:30 |