Film

Skribent

MovieZine

3 juni 2024 | 18:30

Sista chansen att streama gratis: Noomi Rapace spelar 7 olika roller i häftig framtidsvision

Filmer som lyckas vara så dumma och fullkomligt absurda att de blir njutbara växer inte på träd. Detta är en sådan film.
Året är 2073. Överbefolkning och svält har tvingat världens länder att anta en ettbarnspolitik. Alla ”extra” barn som föds blir nedfrysta i väntan på bättre tider. Några som lyckats undvika detta öde är sju identiska syskon, var och en uppkallad efter en veckodag, som lever undangömda sen barnsben.
 
De lämnar lägenheten endast en dag i veckan, var och en på sin egen dag, och delar samma identitet. Men rutinen bryts en dag när Monday inte kommer hem...
 
 
Sci-fi-thrillern ”What Happened to Monday” låter Noomi Rapace bita i en häftig utmaning. Hon spelar alla sju huvudroller och får dessutom visa sina alltid imponerande actionfärdigheter.
 
I andra roller syns Willem Dafoe och Glenn Close. För regin svarar norske Tommy Wirkola (”Död snö”, ”Violent Night”), en filmskapare som gärna dras till action med brutalt våld. Wirkola "blåser på rejält med grafiskt våld, stökig action och karikatyrer" enligt MovieZines recensent Viktor Jerner som delade ut 3/5 i betyg.
 
”What Happened to Monday” finns inte att streama på några betaltjänster just nu. Men du kan se den gratis ett litet tag till här på Rakuten TV, om du inte har något emot reklampauser.
 
Den finns också att se gratis på Cineasterna.com där du endast behöver ett lånekort på ett bibliotek. Se trailern nedan.
 
| 3 juni 2024 18:30 |