Spel

Skribent

Martin Persson

29 juli 2024 | 09:00

Sista dagen för Xbox Live Marketplace på 360 – slutet på en era

Efter 19 år har vi nått vägs ände.
Dagen har kommit till sist, efter nästan 20 år.
 
Idag, den 29 juli, är det nämligen sista dagen för den som vill köpa spel- eller DLC på sin Xbox 360.
 
För en generation av 90-talister var Xbox 360:n något som definierade vår ungdom och alla hade antingen ett 360 eller ett Playstation 3 i sitt tonårsrum.
 
Alla oändliga timmar som dödats i spel som ”Halo 3”, ”Red Dead Redemption”, ”The Elder Scrolls V: Skyrim” och ”Gears of War” är kära minnen från en svunnen tid och onlinefunktionerna som funnits i flera av spelen har förlängt underhållningsvärdet ytterligare.
 
Även om ambition eller tid för fullt lika mycket spelande inte på samma sätt funnits i vuxna dagar, har det alltid varit en rolig och något nostalgisk aktivitet att bläddra igenom marketplace bland gamla titlar. Något som nu tyvärr inte kommer vara möjligt längre.
 
Med tanke på att Xbox 360 släpptes 2005 är det dock emellertid inte helt oväntat att man nu väljer att fokusera helt på sina nyare konsolgenerationer. Som ordspråket säger ”gråt inte för att det är över, le för att det hände”.
 
Fira de här 19 åren med videon nedan som visar hur startup-logon på Xbox 360 utvecklades under åren:
 
 
Värt att nämna är att bakåtkompatibla Xbox 360-spel ännu kommer att kunna köpas på Xbox Live på Xbox One och Series X/S. Onlinefunktioner kommer även att vara fortsatt tillgängliga i flera spel på Xbox 360.
| 29 juli 2024 09:00 |