Film

Skribent

Andreas Samuelson

1 oktober 2024 | 13:00

Snart blir det golf med Adam Sandler igen - ”Happy Gilmore 2” kommer våren 2025

Uppföljaren till den populära golfkomedin från 1996 har startat produktionen. Netflix planerar att släppa den redan till nästa vår.
”Happy Gilmore” (1996) var en av Adam Sandlers första huvudroller på film och blev en publikfavorit som drog in över 41 miljoner dollar (på en 12 miljoners budget). Ändå har det dröjt tills nu innan det kommer en uppföljare.
 
I mars blev det klart att det kommer en tvåa, återigen med Sandler, och i maj annonserades det att det blir Netflix som släpper filmen. Förra månaden inleddes produktionen i New Jersey och nu är det klart att filmen släpps redan i mars eller april nästa år, skriver Dark Horizons.
 
Det innebär att Netflix verkar skynda på produktionen då det innebär endast fem-sex månader mellan att filmen spelas in färdigt och att den släpps på streaming. Nyheten om släppet kom via en intervju med kända golfaren John Daly, som medverkar i filmen och berättade att han spelat in sina scener redan.
 
Kyle Newacheck (“Murder Mystery”) regisserar medan Christopher McDonald och Julie Bowen från originalfilmen återvänder. Nya skådespelare som medverkar är Nick Swardson, Benny Safdie (”Oppenheimer ”), rapparen Bad Bunny, Margaret Qualley (”The Substance”), wrestlingstjärnan Maxwell Jacob Friedman och amerikanska fotbollsspelaren Travis Kelce.
 
I första filmen spelar Sandler titelkaraktären, en misslyckad hockeyspelare som inleder en golfkarriär för att rädda sin farmors ålderdomshem. Vad nya filmen kommer att handla om är fortfarande oklart.
| 1 oktober 2024 13:00 |