Film

Skribent

MovieZine

27 september 2024 | 16:30

Sökes: 100 filmskapare som vill göra film med AI

Man kan få upp till 10 000 000 kronor för att förverkliga sitt drömprojekt.
AI är onekligen en het potatis i filmvärlden just nu. Duger den nya tekniken till något annat än snygga skärmsläckare (som Guillermo del Toro surt påstår)? Eller är det framtiden för Hollywood?
 
Ett företag som vill stärka film med hjälp av artificiell intelligens är Runway, som nu söker 100 villiga filmskapare. Runway har skapat en fond som kallas The Hundred Film Fund, menad att finansiera hundra olika projekt - från kortfilm till långfilm, dokumentärer och musikvideos.
 
Totalt är det 5 miljoner dollar som ska delas ut, enligt The Wrap. De som söker finansiering kan tilldelas allt mellan 5000 dollar och 1 miljon dollar (motsvarande 10 miljoner kronor)!
 
”Vi tror att de bästa historierna ännu inte har berättats, men att traditionella finansieringsmekanismer ofta förbiser nya och framväxande visioner inom det större ekosystemet i branschen”, skriver Runway.
 
Sitter du på en idé som kan förverkligas med hjälp av AI-verktyg? Ansökan är öppen för filmskapare från hela världen. Läs mer på Runwayml.com.
 
Kolla in vad företaget Runway pysslar med i videon nedan:
 
| 27 september 2024 16:30 |