Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 maj 2024 | 13:00

Sony Pictures kommer använda AI "för smidigare filmproduktioner"

Jag lovar att ChatGPT skulle göra ett bättre jobb med "Madame Web".
Artificiell intelligens är här för att stanna. Och när Hollywood ser en chans att spara några dollar kommer de ta den.
 
Hollywood Reporter rapporterar om att Sony Pictures är bland de första att omfamna AI offentligt. Ordförande Tony Vinciquerra låter hälsa att filmbolaget är "väldigt fokuserade på AI" och hur man kan använda den nya teknologin för ett mer strömlinjeformat filmskapande.
 
- Vi kommer titta på sätt att använda AI för att producera film för biografer och tv på mer effektiva sätt, säger han.
 
AI har varit ett hett omdebatterat samtalsämne i filmbranschen, och en av de stora punkterna när skådespelare och manusförfattare strejkade och förhandlade fram nya villkor förra året.
 
- De villkor vi kom fram till efter förra årets strejker kommer att i grova drag definiera vad vi gör med AI, tillägger Vinciquerra.
 
Hur exakt Sony tänkt använda AI för sina filmproduktioner återstår att se. Kan ChatGPT skriva ett bättre manus till en film som "Madame Web"? Det tvivlar jag inte på.
 
Samtidigt har en undersökning bland 300 ledare i nöjesbranschen visat att "AI tar död på jobb i Hollywood". Röstskådespelare, concept artists och de som jobbar med postproduktion verkar särskilt utsatta.
 
Bland kommande Sony-filmer finns "Bad Boys: Ride or Die", "Fly Me to the Moon", "Det slutar med oss", "Venom: The Last Dance", "Kraven the Hunter" och en ny "Karate Kid".
| 31 maj 2024 13:00 |