Film

Skribent

Martin Persson

29 augusti 2024 | 12:30

Underskattade komedin "Fly Me to the Moon" landar på digitala tjänster

Stjärnspäckad månlandningsfars med Channing Tatum och Scarlett Johansson i rollistan.
Greg Berlanti är en favorit, med tidigare filmer som ”Love, Simon” som effektivt kombinerar drama och humor på snygga sätt för att berätta viktiga och välskrivna romanser.
 
Nu i sommar släppte han sin nästa film, ”Fly Me to the Moon”. Titeln får en direkt att nynna på den kända Frank Sinatra-låten och det är sannerligen en tid med tidlös musik och atmosfär vi transporteras till i filmen. Legendariska skådisar som Channing Tatum, Scarlett Johansson och Woody Harrelson gestaltar sina karaktärer med råge. Macho astronauter, sluga bedragerskor och hårda CIA-agenter ger filmen lite av allt.
 
Konspirationsteorier om månlandningen har funnits i många decennier och denna film leker med tanken på det på ett kul sätt i en berättelse som liknar både en fars och en thriller, med lite romcom inblandat i det hela.
 
Här på MovieZine gav vår recensent Anna Hedlin filmen ett välförtjänt betyg på 4/5 och beskrev den som en ”pricksäker månlandning”. Jag är helt inne på hennes idé om satir av amerikansk kommersialism och hur filmen som helhet lyckas bra med sitt syfte.
 
Det kan tyckas att filmen inte gjorde så mycket väsen efter sig efter att hypet lagt sig, vilket är lite synd, då det är en härlig pärla som snyggt kombinerar olika genrer.
 
Kolla in filmen nu om du missade den på bio, eller helt enkelt vill se den igen! "Fly Me to the Moon" går att hyra/köpa från 199 kr på tjänster som Apple TV, SF Anytime och i Prime Video-butiken.
 

”Fly me to the moon” finns nu att hyra & köpa hos SF Anytime.
| 29 augusti 2024 12:30 |