Spel

Skribent

Anders Eklöf

29 augusti 2024 | 13:30

Utvecklandet av nästa "The Witcher"-spel har gjort stora framsteg

CD Project Red vill göra nästa "The Witcher"-spel mer "öppet och intensivt" än sina föregångare.
För snart tio år sedan släpptes spelet "The Witcher 3: The Wild Hunt" av CD Project Red, som än idag hyllas som det kanske största och bästa fantasyrollspelet genom tiderna.
 
Böckerna som spelen är baserade på av den polska författaren Andrzej Sapkowski har även blivit en populär tv-serie på Netflix, med Henry Cavill ("Man of Steel").
 
Med över hisnande 50 miljoner sålda exemplar är det alltså inte så konstigt att CD Project Red väljer att återvända till "The Witcher"-världen, då de håller på att arbeta på ett fjärde spel.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
I ett pressmeddelande skriver nu studion att arbetet med "Project Polaris" som det kallas närmar sig slutet av sin förproduktion och att den riktiga utvecklingen snart drar igång.
 
- Dess utvecklingsteam närmar sig en stor milstolpe som kommer att markera slutet på förproduktionsfasen, säger studiochefen Michał Nowakowski i ett uttalande.
 
Spelets regissör Sebastian Kalemba har tidigare sagt att de vill göra nästa "The Witcher"-spel både mer öppet och intensivt, samtidigt som det kommer fortsätta i samma riktning som föregångarna. De vill samtidigt att spelet ska fungera för en helt ny publik som inte har spelat de tidigare delarna.
 
Två tredjedelar av de anställda på CD Project Red arbetar ny med nästa "The Witcher", medan resten håller på med "Project Orion", som är ett nytt spel som utspelar sig i "Cyberpunk"-universumet.
| 29 augusti 2024 13:30 |