Serie

Skribent

Alexander Kardelo

29 augusti 2024 | 12:00

"The Acolyte"-stjärnan är inte förvånad över att serien lades ned

Amandla Stenberg skyller seriens nedläggning på fördomsfulla fans.
Skådespelaren Amandla Stenberg är inte alltför förvånad över att hennes Star Wars-serie "The Acolyte" har lagts ned. Igår tog hon till Instagram för att ge sin syn på saken, och menar att toxiska "fans" sedan första början var inställda på att såga serien.
 
- Jag ska vara ärlig och säga att jag inte är chockad. Vi har mött på rasande bittra kommentarer sedan serien först blev offentlig, när den bara var på konceptstadiet och ingen hade ens sett en. Då började vi först uppleva en slags hyperkonservativa fördomar, hat och hatfullt språk mot oss, säger Stenberg.
 
- Jag fick en unik möjlighet att vara med i Star Wars. Det var en otrolig ära för mig. Såklart är jag ledsen över att vi inte får fortsätta, men jag är glad för upplevelsen och att så många älskade serien, tillägger hon.
 
"The Acolyte" fick premiär på Disney+ i början av sommaren. Även om de flesta kritiker var positiva så fick serien ta emot en del "review bombing" från tittare, skriver Variety. Sådant som dessvärre ofta händer när skådespelare med olika hudfärger eller HBTQ-karaktärer tar plats i en populär franchise som Star Wars. Skittöntiga reaktioner som även "The Last Jedi" och andra projekt har mött på.
 
Häromveckan blev det klart att serien läggs ned efter bara en säsong. Låga tittarsiffror för en så pass påkostad serie är en sannolik orsak till Disney och Lucasfilms beslut.
| 29 augusti 2024 12:00 |