Film

Skribent

Alexander Kardelo

18 augusti 2024 | 20:00

Nu på Max: Återse en av 90-talets skönaste sci-fi-filmer - "fullkomligt galet bisarr"

Regissören Luc Besson skrev historien redan på gymnasiet.
Den sköna och spektakulärt snygga sci-fi-filmen ”Det femte elementet” har nyss kommit in i streamingutbudet på Max.
 
Handlingen kretsar kring en taxichaffis i 2200-talets New York som möter en mystisk kvinna, en utomjordisk skönhet vid namn Leeloo, som kan vara nyckeln till att rädda världen och universum. Bruce Willis och Milla Jovovich får sällskap av Gary Oldman som färgstark skurk, och så börjar ett episkt rymdäventyr.
 
 
Regissören Luc Besson skrev det första utkastet redan på gymnasiet. Det var ett sätt för honom att fly sin ensamma barndom - så han skapade en science fiction-historia och dess rika värld. Besson var 16 när han började skriva. När filmen släpptes var han 38 år gammal.
 
MovieZines recensent delade ut toppbetyget 5/5 till en film som "påminner om en svunnen tid, när Gary Oldman var bästa boven, Bruce Willis charmknutten framför alla andra, och humorn var rolig på riktigt. Går du igång på aningen rubbad komik, snabba kast, snärtiga klipp och en explosion av intryck och färger – då är det dags att se om den bums".
 
"Jag kan förstå dem som inte pallar med "Det femte elementet". Filmen är en fullkomligt galet bisarr" varnar vår skribent Lotta Zachrisson. "Är du däremot som jag, och går igång på knasboll-humor så kan det inte bli så mycket bättre än så här."

ANNONS: Skaffa Max för 89 kr/månad och streama "Det femte elementet" på Max.com...
 
"Det femte elementet" går också att streama på Viaplay och på Tele2 Play. Kolla in trailern nedan.
 
| 18 augusti 2024 20:00 |