Serie

Skribent

Martin Persson

21 augusti 2024 | 04:00

Streama första säsongen av "Sagan om ringen: Maktens ringar" gratis

Upplev första säsongen av en av 2022 års största serier inför den nya säsongen.
MovieZine tipsar om erbjudanden och innehåll hos våra samarbetspartners. Artikeln innehåller sponsrade länkar.
 
"Sagan om ringen: Maktens ringar" är snart tillbaka med sin andra säsong. Till dess hinner du se ikapp första säsongen av "Maktens ringar" på Prime Video. Gratis för nya prenumeranter!
 
Peter Jacksons episka filmtrilogi baserad på Tolkiens odödliga och evigt expansiva klassiker behöver ingen introduktion eller lovord, allt som finns att säga har redan sagts om de fantastiska filmerna.
 
Det är ju därför ingen överraskning att prequel-serien ”Maktens ringar” var en enormt hypad serie då den skulle släppas för drygt två år sedan.
 
Kritiken blev lite blandad, men lutar mot positivt. Dess snygga atmosfär, den detaljrika och trogna världen och starka skådespelet beröms, medan vår recensent Anna Sundell, trots ett positivt betyg, upplevde serien som något långdragen. Själv var jag mycket nöjd med serien då den släpptes och tyckte att den tillförde en fristående och välkommen Tolkien-inspirerad saga som följde upp hans senare verk ”Simarillion”.
 
Serien är väldigt dyr, den dyraste som någonsin spelats in faktiskt och det märks i dess effekter och genomarbetade kostymarbete och rekvisita. Liksom Peter Jackson spelade man in på Nya Zeeland och den känns trogen filmerna i sina miljöer.
 
Tusentals år innan ”Sagan om Ringen” utspelar sig den nya serien och tar vid efter ”Simarillion” där Saurons föregångare Morgoth besegrades. Tidsepoken är relativt outforskad även av Tolkien, så trots kreativ frihet kan man hålla det troget böckerna och produceras även av Simon Tolkien, barnbarn till författaren.
 
Flera Emmy-nomineringar för kostymer, effekter och även musiken (mästaren Howard Shore än en gång vid rodret) lyckades serien få, även om det inte blev några vinster.
 
Spana in den första säsongen redan nu och streama den gratis innan säsong 2 drar igång den 29 augusti! I den kommande säsongen väntas fler läskiga och snygga monster och intressanta återseenden från Midgård.
 
 
Nya kunder på Prime Video får en fri provmånad. Därefter ett lågt månadspris på 59 kronor eller 549 kronor per år.
| 21 augusti 2024 04:00 |