Serie

Skribent

Alexander Svensson

17 augusti 2024 | 14:00

Ikoniskt "Sagan om ringen"-monster dyker upp i "Maktens ringar": "De har gjort ett fantastiskt jobb med det"

Skådespelaren Maxim Baldry avslöjar hur det var att möta Midgårds mest fruktade jättespindel.
Andra säsongen av “Sagan om ringen: Maktens ringar” är bara ett par veckor bort, och med den får vi återse en rad gamla ansikten från Tolkiens mytos. En av dem är Isildur, som vi mötte redan i seriens i första säsong (och innan dess i inledningen på Peter Jacksons filmtrilogi). I den nya säsongen är han ensam och kvarglömd i Mordor, där han ställs ansikte mot ansikte med Shelob (i svenska översättningar känd som Honmonstret eller Lockan), den jättespindel som sedermera kommer jaga Frodo i “Sagan om ringen”.
 
Maxim Baldry, som spelar Isildur, har pratat lite med GamesRadar om hur det var att spela in scenerna med åttabenta odågan:
 
Maxim Baldry som Isildur i "Maktens ringar".
 
- Det var många förväntningar på hur Shelob skulle se ut. När vi spelade in var det en rugbyboll, två killar i morph-dräkter och några pinnar, och jag kände: “Åh, hur kommer det här se ut?” Jag tycker att de gjort ett fantastiskt jobb med det. Det är så intrikat. Jag tycker att de gett Shelob en riktigt tydlig personlighet.
 
Baldry berättar också om Isildurs möte med Shelob:
 
- Det är nästan som ett schackspel. Isildur är på marken, och han vet inte var Shelob är, men han vet att han är i en spindels grotta och det är som en dragkamp mellan de två karaktärerna. Sen möter vi äntligen Shelob och man ser verkligen det här monstret, den här spindeln. Isildur möter dess ögon och det blir ett underbart ögonblick där man undrar “hur kommer det här gå, hur kommer det sluta?”
 
Exakt hur det slutar får vi se när säsong 2 av “Maktens ringar” har premiär på Prime Video den 29 augusti.
 
| 17 augusti 2024 14:00 |