Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

27 juni 2024 | 10:00

Hett tips! Svettiga trekantsdramat från 2021 går nu att streama gratis

"Threesome" är inte en tv-serie för den pryda tittaren, men lyckligtvis kan alla andra njuta av en både gripande och otroligt välgjord produktion. Snart kommer säsong 2!
Det första du möts av när du försöker starta "Threesome" hos SVT Play är en varning om seriens väldigt explicita sexscener. För att verkligen hamra in budskapet, så inleds sedan det första avsnittet med avslutningen av ett riktigt svettigt möte mellan våra två huvudpersoner; Siri och David.
 
"Threesome" är däremot mycket mer än den nakna hud som först griper tag i vår uppmärksamhet. Det är inte helt lätt att hitta varken tv-serier eller filmer som verkligen lyckas skildra något som ens kommer i närheten av ett naturligt och verkligt förhållande mellan två unga människor. Men genom ett fantastiskt fint skådespel från Matilda Källström (Siri) och Simon Lööf (David), så är det precis vad vi blir bjudna på här.
 
 
Kärleksparet har varit tillsammans i snart sju år och träffades redan under gymnasiet. När vi tittare släpps in i handlingen så är paret bosatta i London, där Siri försöker nå sin dröm genom att plugga till affärsjurist - medan David försörjer sig som telefonförsäljare. Som alla par så har man redan klarat en rad upp och nedgångar och tror sig stå rätt säkra med varandra, även fast det finns vissa uppenbara skillnader i framtidsambitionerna.

Efter en blöt utekväll hamnar Siri och David i samma säng som konststudenten Camille. En trekant som känns spännande i stunden, men som sedan leder till både svartsjuka och tvivel på ens egen förmåga. Vad händer egentligen i en relation när man inser att vissa viktiga samtal har undvikits genom åren? I "Threesome" så får vi genom Lisa Linnertorps regi och manus en välskriven och rå inblick i just detta. 
 
 
När serien släpptes 2021 så var det som ett Viaplay Original under ett år när den streamingtjänsten släppte fler tv-serier än någonsin förr. En mängd tv-serier som nu gjort att Viaplay behövt sälja av mängder av sina produktioner för att behålla någon form av lönsamhet i sin verksamhet. Av den anledningen har det inte varit helt lätt att hitta den här pärlan till relationsdrama.
 
Nu finns däremot samtliga åtta avsnitt ur den första säsongen av "Threesome" tillgängliga för alla att streama hos SVT Play. Även den andra säsongen med ytterligare åtta avsnitt kommer till SVT Play, med start den 3 juli. 
 
| 27 juni 2024 10:00 |