Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

13 juli 2024 | 23:45

Nu på Viaplay: Så har du aldrig sett Nicolas Cage förr

Cage spelar äldre, tokig lönnmördare i actionkomedi från 2023.
I "The Retirement Plan" hamnar Ashley och hennes lilla dotter i livsfara. Då vänder hon sig till den enda som kan hjälpa dem - hennes pappa Matt, som numera är hemlös pensionär. Men innan dess? Då var han någonting helt annat.
 
Och Matt spelas naturligtvis av allas vår hjälte, Nicolas Cage, som verkligen har karriärrenässans just nu.
 
I en intervju med The Hollwyood Reporter pratade regissören Tim Brown om hur det var att arbeta med skådespelaren, om hur han älskade  att spela en farfar och att spela lite äldre än sin egen ålder.
 
- Jag vet inte om han någonsin får tillräckligt med beröm för att vara en fantastisk komisk skådespelare eftersom han gör så mycket drama och action, men hans komiska förmåga är fenomenal. Han har en förmåga att improvisera och lägga till bara en liten twist av något som jag kallar "Nic Cage-kryddan". Det är svårt att förklara, men man älskar det. Så han tog med sig sin Nic Cage-ism till den här rollen på Caymanöarna med oss, som han gör i alla roller han gör, och jag hade verkligen tur att han gillade materialet.
 
Idén till "The Retirement Plan" fick Brown genom att fråga sig vad som skulle hända om John Wick blev ett fyllo som bara hängde på en strand i 30 år:
 
- Och om han var runt 70, skulle han då fortfarande kunna göra de John Wick-grejer som han brukade göra och hur skulle det påverka hans kropp? Så det blev liksom fröet till idén, och sedan utvecklades det verkligen därifrån.
 
Förutom Cage dyker öven bland andra Ron Perlman och Ernie Hudson upp i filmen. "Twilight"-veteranen Ashley Greene gestaltar dottern.
 
"The Retirement Plan" är nu tillgänglig för streaming på ViaPlay.
 
 
 
| 13 juli 2024 23:45 |