Film

Skribent

Nader Ryan Pahlevani

25 oktober 2024 | 12:00

Halloween-tips! Här kan du fånga Shyamalans nya thriller på streaming

Den andra Shyamalan-filmen i år - efter "The Watchers".
Regisserad av M. Night Shyamalan, följer filmen Cooper (Josh Hartnett), en familjeman med en mörk hemlighet. Han tar med sin dotter Riley på en konsert med den populära popstjärnan Lady Raven (Saleka Shyamalan). Vad som först verkar vara en trevlig far-dotter-aktivitet visar sig snart vara en fälla där myndigheterna har planerat att fånga honom. Tiden är knapp och frågorna många. 
 
Det är alltid en fröjd att se Hartnett på stora duken och den varan är jag inte bortskämd med. Nights karriär är lika upp-och-ner som ekonomin och med "Trap" träffar han något konstigt mellanläge. Dock verkar publik och kritiker vara mer roade än mig då jag ser detta som Nights svagare verk. 
 
 
I grund och botten existerar filmen för att ge publicitet och screentime till Nights dotter Saleka Shyamalan som spelar artisten Lady Raven och i verklighet hoppas på en karriär som popstjärna. Det hela känns därför forcerat och inget flyter på naturligt. Inte enligt mig - men Katarina Emgård på MovieZine var nöjd. 
 
Hon delade ut en trea: "en konsertarena utgör scenen för M. Night Shyamalans senaste film om en rymningsbenägen seriemördare. Mitt emellan tonårsfans, slätstrukna poplåtar och brittiska profilerare bjuder regissören på både högriskspänning och underhållande klichéer."
 
Nu finns filmen att streama på Max och om du inte har tjänsten går filmen att köpas/hyras på tjänster som SF Anytime och liknande. 
 
Vad tycker du om "Trap" jämfört med Nights andra filmen? Dela gärna med dig. 
| 25 oktober 2024 12:00 |