Film

Skribent

Paul Dakwar

8 augusti 2024 | 18:00

Här är superhjältefilmen som Ryan Reynolds inte vill prata om

Deadpool och Green Lantern? Tro det eller ej, men innan dessa roller spelade Ryan Reynolds ytterligare en till okonventionell superhjälte.
“Deadpool”-filmerna är ju meta som bara den, och Ryan Reynolds har haft en del referenser till sina egna, tidigare superhjälteroller. Med mycket självdistans hänvisade han till sin roll som Green Lantern och sin tidiga gestaltning av Deadpool i “Wolverine: Origins”. Och i “Deadpool & Wolverine”, ja…utan att spoila finns det en hel del att hämta därifrån också.
 
Det finns dock en superhjälteroll som Reynolds fortfarande inte refererat till än, och som många inte hört talas om. Jag talar förstås om “Paper Man”. En roll som Ryan Reynolds helst inte pratar om.
 
"Paper Man" är en amerikansk dramakomedi från 2009, regisserad av Kieran Mulroney. Filmen handlar om en ensam och kämpande författare, Richard Dunn (Jeff Daniels), som inte alls har många vänner. Eller ja, förutom en låtsaskompis: superhjälten Captain Excellent (Ryan Reynolds). Övriga skådisar vi ser i rollistan är Lisa Kudrow och Emma Stone.
 
“Paper Man” blev dessvärre ingen succé, och den gick heller inte hem hos kritikerna, även om tittarna inte var lika avvisande.
 
Large a942fbc9395cd6ea50415736706b0349 23paperspan 1 articlelarge
 
Men en som verkar vilja glömma filmen är Ryan Reynolds. Efter att chefredaktören för Lifewire, Lance Ulanoff, hade sett “Paper Man”, skrev han en Tweet (numera X) till Ryan Reynolds.
 
— Jag valde filmen “Paper Man” på Amazon Prime av en händelse. @VancityReynolds, jag har så många frågor.
 
Reynolds svarade med en kort, men långt ifrån intetsägande mening. 

— Jag har noll svar.
 
Har du sett "Paper Man"? 
 
 
| 8 augusti 2024 18:00 |