Spel

Skribent

Anders Eklöf

19 juni 2024 | 13:00

Svenska "Alone in the Dark"-studion Pieces Interactive läggs ner av Embracer

Den svenska studion har varit aktiv sedan 2007 och gjort spel som "Titan Quest" och "Magicka 2".
Tidigare i år släpptes skräckspelet "Alone in the Dark" av svenska Pieces Interactive, som är något av en nytolkning av det klassiska originalet från 1992.
 
I spelet ser vi skådespelarna Jodie Comer ("Killing Eve", "Free Guy") och David Harbour ("Stranger Things", "Black Widow") utforska ett hemsökt behandlingshem för psykiskt sjuka, där saker och ting så klart går snett.
 
Vi på MovieZine gav spelet betyget 4 av 5, med orden att det är "ett välarbetat spel med mycket intelligens och noggrant arbete bakom" som "skämmer livet" ur henne.
 
 
Den svenska koncernen Embracer Group som äger Pieces Interactive (och bland annat Crystal Dynamics och Middle-Earth Enterprises), har dock tidigare sagt att det inte gått särskilt bra för spelet och menar att det ska ha "presterat under ledningens förväntningar".
 
Nu har Pieces Interactive bekräftat att Embracer Group beslutat att stänga ner studion, som tidigare arbetat med spel som "Titan Quest" och "Magicka 2". Studion var aktiv mellan 2007 och 2024.
 
 
Embracer Group har lagt ner flera studior under det senaste året och sagt upp över 1000 anställda, efter en misslyckad affär värd 2 miljarder dollar. De har även sålt "Borderlands"-studion Gearbox, samt Saber Interactive som jobbar på en remake av "Star Wars: Knights of the Old Republic".
 
Embracer har även nyligen gått ut med att de planerar för att dela upp sig i tre separata företag: Asmodeee Group, Coffee Stain & Friends och Middle-Earth Enterprises & Friends.
 
Har du spelat "Alone in the Dark"?
| 19 juni 2024 13:00 |