Film

Skribent

Martin Persson

7 augusti 2024 | 12:00

”The Crow”-regissören är tillbaka efter 8 år med ny sci-fi-film

Den okonventionelle regissören försöker sig på ännu ett projekt.
Alex Proyas är ett för flera något kontroversiellt namn.
 
Han har gjort relativt omtyckta och kreativa filmer som 1994 års ”The Crow” eller den spännande Will Smith-thriller ”I, Robot”. Senast var han dock aktuell med ”Gods of Egypt”, som Razzienominerades i flera kategorier.
 
De följande 8 åren har han ägnat sig åt kortfilmer, men är nu igång med ännu en långfilm.
 
Det kommer att bli en sci-fi-film och har titeln ”R.U.R”. Filmen är en framtidssaga och kommer att handla om Helena, som besöker fabriken Rossum Universal Robots, där hon bestämmer sig för att hjälpa fabrikens robotar slå sig fria från kapitalismen. Något som får förödande effekter.
 
Man baserar berättelsen på Karen Capeks klassiska scifi-berättelse från 1920 och kommer att använda sig av skådisar som Agents of SHIELDs Mallory Jansen, Anthony LaPaglia och Lindsay Farris. Kul kuriosa är att Capeks berättelse populariserade begreppet ”robot”, så det är ju som klippt och skuret för att ”I, Robot”-regissören ska försöka göra den rättvisa.
 
Inspelningen börjar i oktober och ännu finns inget premiärdatum. Vill du se mer av "The Crow" har remaken med Bill Skarsgård i huvudrollen biopremiär den 30 augusti, men utan Alex Proyas inblandning.
| 7 augusti 2024 12:00 |