Film

Skribent

Alexander Svensson

18 oktober 2024 | 08:00

Nu på Viaplay: Varma dramat från 2022 är en av Steven Spielbergs bästa filmer

Spielbergs mest personliga film någonsin har hyllats av bland andra Tom Cruise och Denis Villeneuve.
När Steven Spielberg lägger manken till kan ha få ihop något fantastiskt, och så är det med “The Fabelmans”, ett vackert coming-of-age-drama baserat på Spielbergs egen uppväxt. Vi får följa Sammy Fabelman, en ung kille som Spielberg baserat på sig själv. “The Fabelmans” visar oss Sammys uppväxt, relation till familj och vänner, och hans stora kärlek för filmskapande. 
 
Gabriel LaBelle, just nu aktuell som Lorne Michaels i “Saturday Night” gör huvudrollen som Sammy, och som hans föräldrar ser vi Michelle Williams och Paul Dano. Chloe East (“Heretic”), Julia Butters (“The Gray Man”) och Seth Rogen har också roller i filmen.
 
“The Fabelmans” hyllades när den släpptes 2022, och har kallats för en av Spielbergs bästa filmer, vilket säger en hel del med tanke på vilket CV snubben har. Det är inte heller bara kritiker som prisat den, utan stora Hollywoodnamn som Tom Cruise, Denis Villeneuve och Guilermo del Toro har prisat filmen till skyarna. Dessutom har den utsetts till en av 2020-talets bästa filmer (hittills) av Collider
 
“The Fabelmans” bjuder på en personlig och vacker berättelse om och från en av vår tids stora filmskapare. Från och med idag går den att se på Viaplay.
 
| 18 oktober 2024 08:00 |