Serie

Skribent

Martin Persson

11 augusti 2024 | 11:40

”The Simpsons” firar 35 år med flera specialavsnitt - återgår till rötterna

Tidernas mest långlivade tecknade serie går tillbaka till rötterna från första säsongen.
Älska eller hata faktumet, men ”The Simpsons” är här för att stanna.
 
Matt Groenings serie fick (med undantag av några kortavsnitt som sändes vid The Tracey Ulmman Show i USA) sin premiär redan 1989 och har fortsatt stadigt sedan dess.
 
Vid årets D23 talades det om säsong 36, som är senaste sviten av serien på ingång. Där annonserades det även att man kommer att göras fyra specialavsnitt exklusivt för Disney+, bland annat två julavsnitt.
 
Vad är då speciellt med detta? ”The Simpsons” startade nämligen med julavsnittet ”Simpsons Roasting Over and Open Fire” och det är 35 år sedan nu, så förutom julfirandet blir det även något av ett imponerande jubileum!
 
De nya julavsnitten kommer att ha titeln ”O Come All Ye Faithful”, passande nog enligt samma tema som ovan nämnda och där man säkert kommer att driva med olika jultraditioner och klichéer på klyftiga sätt.
 
Förutom julavsnitt kommer det i vanlig ordning ett halloweenavsnitt och de andra specialavsnitten på Disney+ har titlarna ”The Past and the Furious” och ”Yellow Planet”. Man har sina aningar om vad man vill göra parodi på, kan säkert bli kul!
 
Tidigare säsonger av ”The Simpsons” streamar på Disney+. Säsong 36 beräknas släppas nu till höst.  
| 11 augusti 2024 11:40 |