Film

Skribent

Andreas Samuelson

11 augusti 2024 | 12:30

Stjärnspäckade "Borderlands" floppar - intäkterna lika dåliga som kritiken

Det går inget vidare för hjältarna i ”Borderlands”. Eli Roths actionrulle ser inte ut att dra in mer än 10 miljoner dollar under sin premiärhelg i USA.
Medan Blake Lively-dramat ”Det slutar med oss” säljer biljetter som smör i solsken så går det definitivt sämre för Eli Roths TV-spelsrulle ”Borderlands”. Filmen, baserad på Gearbox Softwares spel, spåddes redan en dyster framtid av experter. Kritikerna sågade den vid fotknölarna och trots att studion bakom bad om att ge den en chans så var dess öde snart ett faktum.
 
Med en budget på 110-120 miljoner dollar ser det ut som om filmen endast kommer att dra in 10 miljoner under dess premiär i USA. Det kanske inte är någon större överraskning då den redan innan premiären uppnått ett negativt rykte, bland annat på grund av kritiserade trailers.
 
Den filmades färdigt redan för tre år sedan innan nya scener spelades in i regi av Tim Miller (”Deadpool”). Fans rynkade även på näsan av att exempelvis Cate Blanchett och Jamie Lee Curtis spelar karaktärer som i spelet är runt 30 år yngre, skriver Slashfilm.
 
Redan i startgroparna ifrågasatte man att ge grönt ljus till en film med åldersgränsen PG-13 (tillåten från 13 år) baserat på ett våldsamt TV-spel och dessutom ge registolen till en skräckfilmsregissör vars största framgång ”endast” kommit upp i 81 miljoner dollar. Man får anta att filmbolaget Lionsgate inte gör om det misstaget - eller att någon uppföljare är på tal...
| 11 augusti 2024 12:30 |