Film

Skribent

Martin Persson

27 oktober 2024 | 14:30

Tom Hollands supersommar! Medverkar i 3 stora filmer på 3 månader under 2026

Något prat om paus för den unge skådisen får vänta. 3 filmer kommer inom loppet av 3 månader.
Det har varit en spännande vecka inom filmvärlden.
 
Vi fick bekräftat att ”Spider-Man” återvänder och  Christopher Nolan gör ny film. Sedan tidigare väntar vi dessutom på nästa stora ”Avengers”-film i Marvels universum.
 
Vad har dessa filmer gemensamt, kan man undra? Tom Holland spelar huvudrollen i alla tre.
 
Efter prat om att behöva vila och komma till bukt med perioder av missbruk är det nu dags att gå tillbaka till det skådisen älskar mest, nämligen att stå framför kameran.
 
Tom Holland imponerade tidigt i filmen ”The Impossible”, som är en slags hård ”Empire of the Sun”-aktig coming-of-age med fokus på den tragiska tsunami-incidenten 2004. Därefter har han imponerat i till exempel ”The Crowded Room” och ”Cherry”, men mycket av detta överskuggat när han 2016 blev Spider-Man med hela världen.
 
Det blev en del strul bakom kulisserna för Marvel, minst sagt. Jonathan Majors skandaler ledde till att den efterlängtade ”Kang Dynasty” lades på is och med flera floppar och, i vissas mening, besvikelser på bioduken under ett tag var det viktigt att hitta rätt väg framåt.
 
På Comic Con bjöd man på en härlig twist. Den klassiska skurken Doktor Doom dök upp och tog av sig masken. Där bakom fanns ingen mindre än Robert Downey Jr. själv. ”Avengers: Doomsday” var ett faktum och att se självaste Tony Stark ställas mot hjältarna blir minst sagt spännande, oavsett hur det görs. Tom Holland återvänder givetvis i rollen som sin ikoniska hjälte, som kanske på nytt måste ansluta sig till Avengers efter att kollektivt ha raderat världens minne. Filmen har premiär den 1 maj 2026.
 
Kort därefter har Christopher Nolans nya film premiär.  Inte mycket är känt om filmens handling i övrigt, men Tom Holland gör onekligen ännu ett imponerande steg framåt i sin karriär när han jobbar med en av tidernas mästare.
 
Den 17 juli 2026 har filmen premiär och visas då även på Imax. Inspelningarna är tänkta att dra igång nästa år.
 
”Spider-Man 4”  är vårt nyaste och på listan även sista tillskott i Tom Hollands megasommar. Efter den hyllade ”No Way Home” och en Spider-Man som återgått till sina rötter på egen hand för att ta sig itu med mindre brott ska det bli spännande att se vart man tar det hela. För regin står Destin Daniel Cretton, som tidigare gjort ”Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings” och filmen har premiär den 24 juli 2026.
 
I en intervju beskriver Tom Holland de tidiga idéerna i filmen som ”galna” på allra bästa sätt.
 
Lika galet kan det sägas vara hur Tom Holland får sig en sådan supersommar. 3 stora filmer under loppet av 3 månader, det lär klirra i spargrisen och förhoppningsvis även göra fansen nöjda.
| 27 oktober 2024 14:30 |