Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

21 juli 2024 | 16:30

Trailer: Oväntat spännande när Ralph Fiennes måste hitta ny påve

Ett påveval står på schemat i "På västfronten intet nytt"-regissörens nästa film, "Conclave".
En av mina favoritförfattare är Robert Harris, som jag men en gång kan ha beskrivit med orden "som Dan Brown fast bra". Jämförelsen handlar om att båda skriver spännande romaner i historisk miljö, eller med historiskt tema, och... en av dem gör det bättre.
 
Harris romaner har filmats flera gånger tidigare (bland annat som "Enigma" och "The Ghost Writer") och senare i år är det dags för "Conclave". 
 
Den här berättelsen utspelar sig i Vatikanstaten, där en påve med hemligheter avlider. Ralph Fiennes spelar kardinalen som måste hitta en värdig ersättare och se till så att den stora hemligheten förbli en hemlighet.
 
En film om ett påveval kanske inte låter så spännande men jag som läst boken kan upplysa om att det är något av en nagelbitare. Som vanligt i en Robert Harris-roman, med andra ord.
 
Förutom Fiennes ser vi bland andra Stanley Tucci, Isabella Rosselini och John Lithgow i den utmärka rollistan. För regin står Edward Berger, som härom året hyllades för sin nyfilmatisering av "På västfronten intet nytt".
 
Och trailern ser ni med fördel här:
 
 
| 21 juli 2024 16:30 |