Film

Skribent

Alexander Kardelo

12 september 2024 | 19:45

Första trailern till "Salem's Lot" släpper lös Stephen Kings vampyrer

Släpp in dem (om du vågar) den 3 oktober på Max.
Det har blivit dags för en ny adaption av Stephen Kings vampyrroman ”Salem’s Lot” (eller ”Staden som försvann”) från 1975. Den här filmen har hållt oss på sträckbänken (skräckbänken?) länge - redan 2021 spelades den in, och skulle egentligen ha gått upp på bio men hamnade sedan i något slags limbo.
 
Författaren själv fick gå ut på Twitter i början av året och skriva att filmen är ”rätt bra” och ”jag fattar inte varför Warner Bros håller på den”. Det kanske var den extra pushen från Stephen King som behövdes för att ge studion lite självförtroende. Nu går filmen äntligen ut på streaming, lagom till Halloween.
 
Det handlar om en författare vid namn Ben Mears som återvänder till sin hemstad och inser att något ondskefullt dyker upp om nätterna.
 
Lewis Pullman, William Sadler, Bill Camp, Alfre Woodard och danske Pilou Asbæk är några av skådisarna som får slåss för sina liv - eller vässa huggtänderna - i rysaren från Gary Dauberman. Han har tidigare skrivit manus till skräckfilmer som "Annabelle" och "Det", och regidebuterade med "Annabelle Comes Home".
 
Den rykande färska trailern bekräftar också filmens premiärdatum: den 3 oktober på Max. Kolla in nedan:
 
| 12 september 2024 19:45 |