Film

Skribent

Alexander Svensson

10 september 2024 | 15:42

Trailer: Se Donald Trumps väg mot makt och rikedom i "The Apprentice"

Sebastian Stan och Jeremy Strong blåser liv i Trump och hans advokat i den kontroversiella nya filmen.
Med bara månader kvar till det amerikanska presidentvalet blir nu republikanernas kontroversiella kandidat Donald Trump föremål för en omtalad film. “The Apprentice” är ett porträtt av hur Trumps karriär som fastighetsmogul fick sin början, långt innan hans blick riktades mot Vita Huset. Huvudfokuset för filmen ligger på relationen mellan Trump och hans mentor, den ljusskygge advokaten Roy Cohn.
 
Sebastian Stan (“The Falcon and the Winter Soldier”) ikläder sig rollen som en ung Trump, och som Roy Cohn ser vi Jeremy Strong (“Succession”). Trumps första hustru Ivana förväntas också ha en betydande roll, och spelas av Maria Bakalova (“Borat: Subsequent Moviefilm”). För regin står svensk-dansk-iranske Ali Abbasi ("Gräns").
 
“The Apprentice” hade premiär i Cannes i år, och fick i huvudsak positiva recensioner. En som inte verkar särskilt förtjust är dock Donald Trump själv, vars kampanjpersonal har hotat att stämma filmskaparna för att hindra filmen från att se dagens ljus. Det har de dock inte lyckats med: “The Apprentice” når svenska biografer den 11 oktober. Se den första trailern nedan:
 
| 10 september 2024 15:42 |