Serie

Skribent

Alexander Svensson

28 juli 2024 | 05:41

Trailer: Beckmörkt och våldsamt när Colin Farrell tar över Gotham i "The Penguin"

Pingvinen är redo att ställa till med allmän oreda för att bli herre på den gothamska täppan.
I höst bär det återigen iväg till Gotham City, och den här gången utan Batman. Istället ska få följa en av hans främsta och mest ihärdiga skurkar, Oswald "Oz" Cobblepot, mer känd som The Penguin. Colin Farrell gör repris på sin roll från Matt Reeves "The Batman" i en beckmörk serie som ska fungera som brygga mellan den filmen och den kommande uppföljaren. 
 
I "The Penguin" får vi följa vår älskade Pingvin när han försöker utnyttja det maktvakuum som uppstått efter att Gothams högsta maffiahöna Carmine Falcone trillade av pinn i "The Batman". För att nå toppen av den undre världen behöver man dock klösa sig fram med näbbar och klor, och vara beredd att ta enorma risker.
 
 
"The Penguin" har samlat ihop en fin ensemble som stöttar upp Farrell: Cristin Miliotti ("How I Met Your Mother"), Clancy Brown ("Nyckeln till frihet"), Rhenzy Feliz ("Runaways"), Theo Rossi ("Sons of Anarchy"), Shohreh Aghdashloo ("The Expanse") och Carmen Ejogo ("Fantastic Beasts and Where to Find Them") spelar alla i serien. 
 
Serien ser även ut att bli riktigt mörk, iallafall enligt vad Colin Farrell själv berättade för MovieZine för några månader sedan:
 
- Mörkt och tungt. Det var den i alla fall att göra. Vilket däremot inte betyder att jag inte hade en hel del skoj också, för jag hade en fantastisk tid på det här projektet. Men det råder ingen tvekan om att det blir otroligt våldsamt
 
Se den sprillans nya trailern för "The Penguin" nedan. Premiär blir det 19 september på Max.
 
| 28 juli 2024 05:41 |