Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

16 juli 2024 | 23:30

Trailerpremiär: Actionpackat när John Woo gör om sin bästa film

Smaken är som bekant som baken men de flesta kan nog hålla med om att "The Killer" från 1990 spelar i toppskiktet när det gäller Hong Kong-action.
Innan actionregissören John Woo drog till Hollywood hade han gjort sig ett välförtjänt namn i hemlandet Kina. En av hans bästa är "The Killer", där Chow Yun-fat spelar en desillusionerad lönnmördare som bestämmer sig för att göra ett sista jobb, för att med hjälp av pengarna kunna hjälpa en sångerska han tidigare gjort blind.
 
I den aktuella nyversionen spelar Nathalie Emmanuel ("Game of Thrones") Zee, en mystisk och fruktad lönnmördare som kallas för Queen of the Dead i Paris undre värld. Men när hon vägrar att döda en blind ung kvinna "hamnar hon mitt i en ond kriminell konspiration". Samtidigt tar en skicklig polis upp jakten på Zee.
 
Och vi har en första trailer här:
 
Förutom Emmanuel ser vi Sam Worthington ("Avatar") och Omar Sy ("En oväntad vänskap") i övriga huvudroller.
 
Mästaren John Woo återvänder och regisserar även remaken, efter manus av bland annat Brian Helgeland "LA Konfidentiellt"). 
 
Filmen görs för amerikanska streamingtjänsten Peacock, vilket brukar betyda SkyShowtime här i Sverige, men än så länge saknas bekräftelse och officiellt datum.
 

Läs också: 10 asiatiska actionfilmer som spöar det mesta från Hollywood

 
| 16 juli 2024 23:30 |