Film

Skribent

Alexander Svensson

12 juli 2024 | 15:18

Trailerpremiär: Anthony Mackie tar över skölden i "Captain America: Brave New World"

En ny era inleds för en av Marvels mest ikoniska hjältar.
Det är mer än åtta år sedan en film med “Captain America” i titeln landade på biograferna, men nästa år är det äntligen dags igen. Det är dock inte Chris Evans som återigen drar på sig den stjärnbeströdda dräkten och axlar skölden: istället är det, vilket alla som såg “The Falcon and the Winter Soldier” lär ha koll på, Anthony Mackies Sam Wilson som står i centrum i nya “Captain America: Brave New World”.
 
“Brave New World” kommer att följa Sam Wilson, före detta Falcon men numera Captain America när han navigerar det politiska klimatet i USA. Superhjälteskeptikern Thunderbolt Ross (Harrison Ford, som gör Marveldebut och ersätter avlidne William Hurt) är president, och hot finns överallt. Världen behöver Captain America.
 
 
Sam Wilsons väg till bioduken har dock inte varit helt enkel, och “Brave New World” har under våren och sommaren haft omfattande reshoots, och enligt rykten och läckor ska delar av filmen gjorts om för att den inte höll måttet. Budgeten har som konsekvens växt, och enligt World of Reel ska den ha landat på absurda 350 miljoner dollar, vilket sannolikt gör balansräkningsansvariga ekonomer hos Disney något nervösa.
 
“Captain America: Brave New World” regisseras av Julius Onah, och i rollistan syns utöver Mackie och Ford även Tim Blake Nelson, Danny Ramirez, Carl Lumbly, Shira Haas, Liv Tyler och Giancarlo Esposito. Premiär blir det den 14 februari 2025.
 
Se den första trailern för “Captain America: Brave New World” nedan:
 
| 12 juli 2024 15:18 |