TRAILER

Skribent

MovieZine

8 augusti 2024 | 18:37

Trailerpremiär: Kaotiskt bakom kulisserna i ”Saturday Night”

I höst kommer filmen om den dramatiska premiärkvällen för ”Saturday Night Live” för 50 år sedan.
Den 11 oktober 1975 var det premiär för ”Saturday Night Live” i amerikansk tv. Det populära sketchprogrammet har genom åren introducerat komiker som Jim Carrey, Adam Sandler, Kristen Wiig och Will Ferrell för världen, och är än idag en stor tittarfavorit - iallafall i USA där det rullar varje lördag.
 
Premiärkvällen var dock allt annat än en succé, om man ska tro nya filmen ”Saturday Night”. Handlingen utspelar sig i realtid under 90 minuter innan sändning, och visar hur blivande stjärnor som Dan Aykroyd (Dylan O’Brien) och Chevy Chase (Cory Michael Smith) samt producenterna kämpade mot alla odds och med tekniskt strul för att få till någorlunda sevärd tv-underhållning.
 
För manus och regi står Oscarsnominerade Jason Reitman (”Juno”, ”Up in the Air”), som själv har viss koppling till den där speciella eran i amerikansk humor-historia. Hans far är Ivan Reitman som regisserat bland annat ”Klantskallarna” (1979) och ”Ghostbusters” (1984) och jobbat med flera av dåtidens stora komiker.
 
Trailern till ”Saturday Night” visar också upp stjärnor som Finn Wolfhard och Willem Dafoe i snygg 70-talsmiljö. Kolla in den nedan.
 
 
Filmen får amerikansk premiär den 11 oktober, på pricken 49 år efter den kaotiska premiären.
| 8 augusti 2024 18:37 |