Film

Skribent

Andreas Samuelson

13 augusti 2024 | 22:00

Trailerpremiär: Anna Kendricks hyllade regidebut om verklig seriemördare i dejtingshow

Anna Kendrick regisserar och spelar huvudrollen i ”Woman of the Hour”, en verklighetsbaserad thriller som redan hyllats av kritiker.
1978 medverkade karriärfokuserade skådespelaren Cheryl Bradshaw (Anna Kendrick) i dejtingprogrammet ”The Dating Game”. Hennes vägar korsades med en av de tävlande, Rodney Alcala (Daniel Zovatto, ”The Pope’s Exorcist”), ovetandes om att denna var en psykotisk seriemördare och våldtäktsman.
 
”Woman of the Hour” är Kendricks regidebut, baserad på verkliga händelser. I andra roller ser vi Nicolette Robinson (”The Affair”), Tony Hale (”Veep”), Kathryn Gallagher (”Gossip Girl”) och Kelley Jakle (”Pitch Perfect”).
 
Filmen hade premiär på Torontos filmfestival och har redan hyllats av kritiker. ”Kendrick visar att hon är en skicklig regissör, ​​med en förmåga att skapa spänning" (The Atlantic), "Stjärnan har en född filmskapares intelligens och kapacitet, och hennes rollprestation är känslig och smart" (Ty Burr's Watch List) och "En självsäkert gjord thriller som inte bara är en sann brottshistoria utan en skildring av systemiskt kvinnohat och hur det uppmuntrar till våld" (RogerEbert.com) är några av omdömena.
 
Filmen har biopremiär den 8 november. Se trailern nedan:
 
| 13 augusti 2024 22:00 |