Film

Skribent

Alexander Kardelo

26 augusti 2024 | 14:50

Trailerpremiär: Hyllad dokumentär om Christopher Reeve flyger in på bio i höst

"Super/Man: The Christopher Reeve Story" har det perfekta betyget 100% på Rotten Tomatoes.
Långt innan den moderna Marvel- och DC-yran var ett faktum flög en ensam hjälte över skyn i banbrytande "Superman" (1978).
 
Hans namn var Christopher Reeve, och snart är det dags att lära känna mannen bakom Stålmannen i en ny, gripande dokumentär. "Super/Man" heter filmen som följer hans väg till att bli en ikonisk filmstjärna. En karriär som fick en tragisk vändning år 1995 när Reeve blev förlamad från nacken och ned i en ridolycka.
 
Filmskaparna Ian Bonhôte och Peter Ettedgui ("McQueen") har fått tillgång till aldrig tidigare visade hemmafilmer som också låter oss se Reeve i en helt annan roll: som pappa och make. Hans tre barn intervjuas, liksom flera Hollywoodstjärnor som fått jobba med honom genom åren. Deras berättelser skapar en bild av mannen som blev en verklig hjälte för många.
 
Resultatet kan bli något alldeles extra och rörande, iallafall om vi ska lita på recensionerna från Sundance-premiären i början av året. "Jag grät stort (...) det är svårt att inte bli emotionell" skriver Monica Castillo på RogerEbert.com. "Det är rörande, skakande och fängslande välgjort" tycker Variety.
 
Tanken är att "Super/Man: The Christopher Reeve Story" ska visas på biografer i USA den 21 och 25 september. Vi håller tummarna för att den också hittar upp på svenska biodukar i höst.
 
Se trailern nedan.
 
| 26 augusti 2024 14:50 |