Film

Skribent

Andreas Samuelson

21 maj 2024 | 19:30

Trailerpremiär: Svensk regissör bjuder på läbbig undervattenskräck i ”The Last Breath”

Svenska Joachim Hedén bjuder på otäcka hajar i ny skräckfilm om några dykare som råkar illa ut.
Svenska regissören, manusförfattaren och fotografen Joachim Hedén fortsätter att utforska skrämmande situationer under vattenytan efter internationellt framgångsrika Guldbaggevinnaren ”Breaking Surface” (2020). I kommande ”The Last Breath” är det dock ute i Karibien där fara hotar i vattnet.
 
Handlingen följer några gamla collegekompisar som återförenas för en dykarresa där de ska utforska ett gammalt krigsskepp från andra världskriget. Men väl nere i båten fastnar de och inser i sin desperata jakt på en väg ut att de har sällskap av hajar!
 
I rollerna ser vi Alexander Arnold (”Yesterday”), Jack Parr (”Hem till gården”), Kim Spearman (”The Young Cannibals”) och framlidna veteranen Julian Sands. Rollen, som gammal sjöbjörn, blev Sands och Hedén har tidigare hyllat honom som en generös och omhändertagande skådespelare.
 
Trailern till ”The Last Breath” ger vibbar av mer intima hajrysare som ”Open Water” och ”47 Meters Down” snarare än de många CGI-baserade skräckfilmer vi sett senaste årtiondet. Med Hedéns effektiva ”Breaking Surface” som föregångare kan det här bli en spännande sommarfilm.
 
Se trailern här:
 
 
Filmen har premiär utomlands den 12 juni. Återstår att se när den kommer till Sverige.
 
Blir du sugen på ”The Last Breath”?
| 21 maj 2024 19:30 |