Film

Skribent

Alexander Svensson

9 augusti 2024 | 13:00

Trailerpremiär: Är "Uglies" filmen som ska blåsa nytt liv i ungdomsdystopier?

Det har varit ett tag sedan vi tvingades genomlida en blekare "Hunger Games"-klon på film. Tack vare Netflix kan det nu vara dags igen.
Minns ni alla tonårsdystopier som filmbolagen spottade ur sig under 2010-talet, efter att “Hunger Games” blev en jättesuccé? Dystra framtidsvisioner fyllda av underligt motiverade klassystem och påklistrade kärlekstrianglar, samt ungdomar som sätter sig upp mot en auktoritär övermakt? Efter en rad “Maze Runner” och “Divergent”-filmer trodde vi alla att genren var död, men nu ska Netflix försöka sparka liv i kalaset med “Uglies”.
 
“Uglies” är en film som utspelar sig i en dystopisk framtid (check) där folk är uppdelade i ett klassystem (check) baserat på hur snygg man är. Det är såklart inget trevligt sätt att styra ett samhälle på, så en grupp rebelliska ungdomar gör uppror (check).
 
Joey King (“Bullet Train”, “A Family Affair”) gör huvudrollen som den fula (???) Tally, vår huvudperson, som gradvis börjar inse att auktoritära skönhetsprocedurer är en smula otrevliga och ger sig ut i vildmarken för att hjälpa upproret. I övriga roller syns Chase Stokes (“Outer Banks”), Keith Powers (“Straight Outta Compton”) och Brianne Tju (“47 Meters Down: Uncaged”).
 
Premiär blir det på Netflix den 13 september. Trailern kan ses nedan:
 
| 9 augusti 2024 13:00 |