Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 oktober 2024 | 08:45

Flygbolag ber om ursäkt - visade ”extremt opassande” barnförbjuden film

Passagerarna fick själva rösta fram filmen. Det fick de snart ångra...
Det blev en turbulent flygtur mellan Sydney och Tokyo under helgen, när passagerarna tvingades se en barnförbjuden film - utan möjlighet att stänga av.
 
På grund av tekniska problem fanns inte möjligheten att själv välja film, så flygbolaget Qantas slog på dramat ”Daddio” med Dakota Johnson och Sean Penn på samtliga skärmar. Till deras försvar ska man tillägga att passagerarna själva hade röstat fram filmen. Det fick de snart ångra.
 
Hela filmen utspelas i en taxibil och följer ett samtal mellan en ung kvinna och den äldre föraren. Låter rätt harmlöst, kan man tycka? Men oväntat nakna scener, könsdelar och sexuella sms fick de stackars passagerarna att klaga.
 
”Det var omöjligt att stänga av skärmen” skriver en passagerare på Reddit. ”Filmen de spelade var extremt olämplig. Den har nakenscener och en hel del sex-sms, sådant man kan läsa utan hörlurar. Det var väldigt obekvämt för alla, speciellt familjer med barn ombord.”
 
Dakota Johnson är känd från "Fifty Shades"-filmerna.
 
Efter en timme reagerade flygpersonalen. ”Daddio” stängdes av och ersattes med något mer familjevänligt. Flygbolaget har nu gått ut med en ursäkt, och säger till Daily Mail Australia att man ska se över hur deras filmer väljs ut.
 
- Filmen var uppenbarligen inte lämplig för att visas under flygturen och vi ber innerligt om ursäkt för det inträffade. Alla skärmar bytte till en familjevänlig film för resten av flygturen.
 
Den som blev nyfiken på "Daddio" kan hyra filmen på SF Anytime, Apple TV och liknande tjänster. MovieZines recensent Annika Andersson hyllade den som ett "fantastiskt kammarspel med fängslande rollprestationer". 
 
Se trailern nedan:
 
| 7 oktober 2024 08:45 |